Maskiner

 


Gräsklippare

När det gäller gräsklippare så finns det många olika märken med olika klipptekniker. När du skall köpa en maskin så fundera på vad du förväntar dig av maskinen, vill du samla upp gräset eller vill du ha en multiclippmaskin det finns även kombimaskiner som klarar båda delar. Vad gällande kvalitet så skall man kanske inte förvänta sig underverk av en maskin för 1500kr jag avråder bestämt att köpa så billiga maskiner. Hällre en 10år gammal klippo för 2000kr än en ny maskin i prisläget 2000kr oavsett märke. Hur är din tomt upplagd, stora raka ytor kan föredra en bred stor gräsklippare, en smal kurvig tomt med träd och buskar så är det viktigare med en smidig maskin än att den har en stor klippbredd 46cm räcker långt. Var sedan rädd om maskinen rengör den då och då och sköt servicen så lever den betydligt längre.

Här är några av mina gräsklippare


En klippo multiklipp av äldre modell aluminium skal och briggs&stratton motor. Kniven är utbytt mot en riktig kniv då denna modell annars har en knivtallrik med små roterande knivar som inte är speciellt bra

Detta är en mycket bra och prisvärd maskin otrolig kvalitet och bra klippresultat maskinen slår sönder gräset i små delar som blåses ner i gräset.

Smidig självgående maskin som jag använder mäst på våren och hösten då gräset inte växer så fort. Man måste klippa ofta för att multiklippsystemet skall fungera bra gräset får inte bli för långt mellan klippningarna. På sommaren växer gräset så fort att jag måste klippa minst 2-3 gånger i veckan om jag skall använda denna maskin så då brukar jag använda en maskin med uppsamlare.Min uppsamlingsmaskin är en Klippo compact S en mycket bra maskin som jag starkt kan rekomendera så klart klippos aluminiumchassy och stabila konstruktion. Maskinen är självgående och har en stark motor från briggs&stratton.

Denna maskin används mest av mina klippare, ger ett mycket bra klippresultat och jag får bort allt gräsklipp. Vilket blir ganska stora mängder på en säsong vilket jag omöjligt kan tro är bra för gräsmattan om det får ligga kvar även om man kör med multiklippteknik.

Rekomenderas som begagnat köp före många nya maskiner.Min Stiga cylinderklippare är den bästa klipparen utan tvekan. Den är fyrhjulsdriven och mycket robust i konstruktionen har en 6 knivars cylinderkniv vilken skär av gräset istället för att slita av det som en rotorklippare gör.
Den ger det absolut bästa klippresultatet utan att fransa gräset vilket minskar risken för sjukdommar och onödigt slitage på gräset. Nackdelen med denna maskin är att man måste klippa lågt och den är skänslig för ojämnheter i gräsmattan, och sten är riktigt förödande. Just sten gör att denna maskin inte används så mycket då det ofta kastas ut singel från min uppfart ut på gräsmattan av min son, så den får stå i garaget och vänta tills stenen försvunnit från tomten.
Min vertikalskärare en Ginge elektrisk kostar runt 1000lappen gör väll sitt jobb hyffsat men inte mer, är på jakt efter en bensindriven modell som går lite djupare ner i marken och delar rötterna på gräset. De elektriska modeller jag provat petar mäst på ytan skäns det som men du får väck mycket torrt och dött gräs så det är ändå bättre än ingen vertikalskärare alls. Jag brukar vertikalskära en gång på sommaren då jag sedan gödar och stödsår och eventuellt dressar vid behov.
Häcksaxar, Trimmers och andra verktyg.

När det gäller elektriska trimmers och häcksaxar så rekomenderar jag 2 fabrikat Gardena och Black&Decker och man skall välja bort dom allra billigaste modellerna oavsett märke man tittar på gå upp ett steg och du får en mycket bra produkt. Fundera på hur tomten ser ut är det lätt att ha sladd eller bör jag ha sladdlöst system. idag finns det bra batteri maskiner eller maskiner på bensin. Har du en normalstor tomt så är batteridriven trimmer att rekomendera jag skulle aldrig köpa mig en maskin med sladd nu när man vet hur det är med batterimaskin. Bensintrimmer är mer för grövre arbete lite svåra att köra finlir med men passar bra till den stora lite vildvuxna tomten. Vill man ändå ha bensin till den vanliga villatomten så är Partners colibri ett bra val då den är liten och lättanvänd.Här är mina häcksaxar en black&decker elektrisk som är en mycket bra maskin som jag varit riktigt nyjd med. Bra räckvidd stark motor och en rejäl klinga. Har valts bort mot en bensindriven Partner då jag har häckar runt hela huset och lite besvärligt att dra kabel. här har friheten fått fördel. Annars är det betydligt smutsigare och tyngre att jobba med en bensinmaskin men man sparar arbete och tid i mitt fall så det får bli den maskinen som används. Köp inte större och tyngre maskin än nödvändigt för ditt ändamål.


Black&Decker Batteritrimmer som jag varit mycket nöjd med skulle köpa den igen om min gått sönder.

Har bra kapasitet på batteriet kraftig motor och vridbart huvud för att kantskära. 

Rekomenderas 
Ogräsbrännare inköpt för någon hundring på Harald-nyborg fungerar bra på smått ogräs på uteplatsen eller andra stenpartier. Ogräset återkommer ganska fort så det krävs regelbunden användning.
Gödningspridare från gardena som är ställbar för all sorts gödsel har en vals av gummi som hindrar korn som fastnar och har backsystem som gör att du kan backa utan att den sprider gödning. Lite klen i handtaget så skulle jag köpa igen skulle jag köpa av gardenas lite kraftigare modeller.


Kommentarer
Postat av: miian

Välkommen till bloggträsket Andy,kan inte låta bli att skratta lite åt alla dessa klippare och maskiner ;)

Nu ska jag titta vidare på alla fina bilder/Lowas mamma!

2010-07-29 @ 07:59:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0