Höstplantering

Har planterat lite höstblommor då sommarblommorna nu hade gjort sitt. Har här använt 1 bollkryss en rosa krysantemum en calluna ljung och till sist en silverek. Och buxbomen står ju där året om.På framsidan har denna plantering gjorts även här en krysantemum fast i vitt, silverek och en blå/lila aster.

 

Drivremmen kass


Skulle idag klippa hela gräsmattan för första gången med min renoverade cb700 cylinderklippare. Har bara provklippt lite innan. Ja den klippte riktigt fint ända till drivremmen gick av den var lite kort så den har inte släppt taget riktigt när den frikopplades så den smälte av värmen som blev av friktionen. Ännu ett fel. Så nu blir det att köpa en ny rem fast i rätt längd, undrar hur han som sålde den tänkte när han sa att den fungerade bra trots utseendet. visst motorn fungerade skapligt men var ju ganska mycket att fixa på resten av klipparen innan den fungerade som gräsklippare. Och nu åker man på en ny rem också. sjohej.


Film på sprinklersystemet


Har gjort en liten film på mitt sprinklersystem så att andra skall inspireras och se hur mycket det underlättar skötseln av gräsmattan.
                            

Hoppas det kan få fler att bygga ett system som ger mer tid till annat och en grönare och finare gräsmatta.


Filmen startas efter en liten reklamsnutt.Stiga CB700

Hittade för en tid sen en stiga cd700 cylinderklippare på blocket, den var i mycket risigt skick men säljaren menade att den fungerade bra trots utseendet. Då jag redan har en sådan i mycket bra skick och att det inte går att få tag på vissa delar till dessa så tänkte jag att det blir en bra reservdelsmaskin jag prutade ner den till 300kr vilket var ett bra pris han begärde en 500kr men ingen hade nappat (antagligen pga hur den såg ut).

 Den såg fruktansvärd ut hade målats på i olika lager med rostskyddsfärg mm hade 3 olika färger. Motorn var brun och chassit var rödbrunt och gult  penslat lite här och var. När jag började syna funktionen på den så upptäckte jag att den inte klippte och jag konstaterade snabbt att 3 av 5 sjysterskruvar till underskäret var sönderrostade så jag fick fram med kapen och kapa bort dessa och ersätta med nya bultar. När maskinen sedan klippte som den skulle så upptäcktes det att drivningen inte fungerade detta fick jag plocka isär och ordna till. Då den drev ordentligt såg jag att en av hjulaxlarna var skev. Denna fick riktas så gått det gick och läggas en extra bricka som distans. Hela maskinen målades om i guld (orginalet är gul) och jag försökte efterlikna orginalet med dom blå renderna med blåmettalic färg. Motorn fick också en liten uppfrächning med matt svart färg.

Då denna maskin har tillslaget till kniven ända nere vid motorn så har jag egentillverkat ett stag som möjligör start och stopp av knivcylindren uppe från handtaget detta kommer eventuellt att utvecklas vidare på min andra cb700. Denna maskin kommer nu att användas då jag inte behöver vara lika rädd om denna (från sten från uppfarten) som min andra cylinderklippare då detta igentligen endast var en reservdelsmaskin som fått en rejäl facelift.