Egentillverkad spalje till Passionsblomma


Har här tagit och planterat ut den lilla passionsblomman som jag haft inomhus i 2 år. Togs som skott från den stora blomman. Har planterat den i en stor kruka där jag monterat en spalje som byggts av armeringspinnar som svetsats ihop till en stor boll. Förhoppingen är att den så småningom skall fylla hela bollen med grönt och blommor. Vi får se.Lägger med en bild på min andra sort av passionsblomma. Jag har just nu 3 olika sorter.Här är en stor hortensia


Dekorgräset slått ut.


Dekorgräset som är en släkting till elefantgräs har slått ut med sina röda vippor. Här ser man även att jag har lagt kullersten längs med hela häcken vilket det snart ligger runt hela tomten.

Fixat om lite på uteplatsen.

Gjorde om stenläggningen lite vid uteplatsen vilken jag inte tyckte var bra då den var helt rak mot gräset.

Jag lade ut plattorna längre fram i gräset och skar kansten i mjuka svängar vilket ger ett trevligare utsende och underlättar gräsklippningen. Jag gjorde även en grillplats då jag flyttat fram fontänen och pollaren. Grillen har egen tillverkats av kraftiga träreglar och en webergrillbalja, skivan har formgjutits i betång. Här är tyvärr inte kullerstenen blivit riktigt klar.

Gårdspumpen fick lite ny färg.

Då gårdspumpen blivit lite skavd och börjat rosta lite så ville jag fräscha upp den. Ville inte bara ha den helt svart då det skändes lite tråkigt så den fick lite silver på sig också.
Äntligen färdig med stenen.

Så nu har jag äntligen blivit färdig med all stenläggning (nästan iallafall). Här kommer lite bilder på hur det har gått till.Lite grävarbete med en rejäl maskin. Fick ta ganska mycket då underlaget inte var det bästa.
Här såg det inte så roligt ut men samtidigt var det härligt. Nu var det på gång på riktigt och man insåg hur omöjligt detta hade varit för handkraft . Här var jag glad för att jag tog in riktiga maskiner och duktigt folk.


Mycket arbete och slit senare så blev detta resultatet, Jag är mycket nöjd.

Även all kullersten och kantsten fick läggas om då det fick ändras en del även i det för att det skulle passa in snyggt mot dom nya plattorna.