Dags för gödning och lättare städning.

Nu är det dags att dra igång i trädgården med gödning av gräsmattan och lite lättare städning av trädgården. Har nu fixat till lite bland odlingskragarna och rensat bort allt som inte hörde dit. Har blandat ner lite kompost och skall fylla på med lite ny jord för att få bra kraft till grönsakerna som skall växa där. Har flyttat lådorna lite och plockat bort rabbaten som var runt odllingsplatsen där det skall fyllas på med singel istället för lättare skötsel, skall även sätta dit 2 st nya kragar där det skall byggas lock på för lite extra värme. får se om det blir plast eller fiberduk i locket.

Kom ju en väldans värme för några veckor sedan då det kändes som att gräset skulle bärja ta fart på riktigt, och jag funderade även på att sätta fröer i odlingsbäddarna . Men det försvann ju ganska fort och har ersatts med riktigt skitväder kallt och ruggigt med riktigt kalla nätter. Har flera växter i källaren som skulle behöva komma upp i ljuset med får stå kvar ett tag till då risken för nattfråst inte är över.

Dock kan man ge gräsmattan lite gödning en vanlig NPK med högt kväve innehåll kan vara lämplig nu tex Rölunda NPK eller weibulls gräsgödsel ca 3kg på 100m2. Har man mossa i gräsmattan kan man istället ge Mossa GTI och efter 2-3 veckor ge NPK dosen då istället. Alternativt så använder man stroller mossa som har både gödning och mossbekämpning i samma produkt.

Obs Börja inte att riva med maskin eller räfsa hårt i gräsmattan redan utan vänta tills gräsmattan börjat växa ordentligt och rötterna fått fäste, annars är risken att man river sönder gräsmattan vilket ger en sämre effekt mot mossa och ogräs än att inte göra någonting alls.