Sprinklersystem till gräsmattan.


Här är lite bilder på mitt sprinklersystem något som jag är extremt glad att jag installerade. Hade från början endart tänkt mig vatten utag på 3 ställen i gräsmattan. Då skulle jag ha polytenslang nergrävd till dessa utag. Efter en dels vattnande med vanlig slang och vattenspridare så tröttnade jag rejält på att flytta och ställa om vattenspridare och hur jag än gjorde så kom det vatten på huset och mycket tid tog det med allt kladd. Tomten är så smal runt huset så det fans inga bra spridare att ta till provade flera olika modeller. Jag kollade upp priserna på spridarna efterssom jag ändå tänkt lägga slang så var det i prinsip bara kostnaden för spridarhuvuden som skulle tillkomma. Dom var billigare än vad jag trodde och lite räknande och mätande så slog jag till. Var lite jobb med att gräva ner slangen men det gick hyffsat lätt det med uppvägs defenitivt av resultatet och glädjen när systemet var klart. Har gjorts en del ändringar under årens lopp sådant som jag inte varit riktigt nyjd med någon hörna som inte fått vatten osv.

Mitt system består av 3 slingor där dessa spridare använts från GARDENA

1st T300
3st T200
1st T100
6st T50

Kan nu i efterhand säga att kanonerna är mycket bättre än dysspridarna skulle jag gjort om det idag skulle jag nog försökt ha fler kanoner, problemet är att tomten är så smal att dom hade haft för lång kastlängd även med den minsta kastlängden. 

Jag kan skarp rekomendera ett system för dom som är intresserade av sin gräsmatta, och ni som funderar på att köpa sluta fundera ni kommer inte att ångra er.

Klick på bilderna för att se dom i större format.

               


               


                                 


Lycka till !!!!!               

Kommentarer
Postat av: skurken

det blev ju bra tillslut ;)

2010-08-08 @ 10:13:24
URL: http://skurken.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0