Stiga CB700

Hittade för en tid sen en stiga cd700 cylinderklippare på blocket, den var i mycket risigt skick men säljaren menade att den fungerade bra trots utseendet. Då jag redan har en sådan i mycket bra skick och att det inte går att få tag på vissa delar till dessa så tänkte jag att det blir en bra reservdelsmaskin jag prutade ner den till 300kr vilket var ett bra pris han begärde en 500kr men ingen hade nappat (antagligen pga hur den såg ut).

 Den såg fruktansvärd ut hade målats på i olika lager med rostskyddsfärg mm hade 3 olika färger. Motorn var brun och chassit var rödbrunt och gult  penslat lite här och var. När jag började syna funktionen på den så upptäckte jag att den inte klippte och jag konstaterade snabbt att 3 av 5 sjysterskruvar till underskäret var sönderrostade så jag fick fram med kapen och kapa bort dessa och ersätta med nya bultar. När maskinen sedan klippte som den skulle så upptäcktes det att drivningen inte fungerade detta fick jag plocka isär och ordna till. Då den drev ordentligt såg jag att en av hjulaxlarna var skev. Denna fick riktas så gått det gick och läggas en extra bricka som distans. Hela maskinen målades om i guld (orginalet är gul) och jag försökte efterlikna orginalet med dom blå renderna med blåmettalic färg. Motorn fick också en liten uppfrächning med matt svart färg.

Då denna maskin har tillslaget till kniven ända nere vid motorn så har jag egentillverkat ett stag som möjligör start och stopp av knivcylindren uppe från handtaget detta kommer eventuellt att utvecklas vidare på min andra cb700. Denna maskin kommer nu att användas då jag inte behöver vara lika rädd om denna (från sten från uppfarten) som min andra cylinderklippare då detta igentligen endast var en reservdelsmaskin som fått en rejäl facelift.


Kommentarer
Postat av: Olle

Hej Mycket trevlig trädgårdsida du har gjort.Jag har fått tag på en Stiga cylinderklippare,

Den är inte i sånt bra skick ock behöver lagas med framrdivningen,

Tänkte höra med dig om du vet var man kan få tag på reservdelar till dessa modeller.

Eller du kanske tycker det inte är värt att lägga ner så mycket pengar på den?Tacksam för svarHälsningar Olle

2011-04-23 @ 09:22:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0